ADR áruszállítás szakszerűen, szabályosan

2022 aug 30. | Cégeknek

Az ADR áruszállítás szigorú előírásokhoz kötött tevékenység, amit csak a megfelelő engedélyek, felszerelések és ismeretek birtokában lehet végezni. Kímélje meg magát a kellemetlen helyzetektől és bírságoktól, bízza a veszélyes árut szakértőkre!

Veszélyes árunak minősülnek azok a termékek, amik kockázatot jelentenek az egészségre vagy a környezetre, illetve tűz- és robbanásveszélyesek. Ide sorolhatjuk többek között a tisztítószereket, a vegyi anyagokat, a gyógyszereket, a festékeket és lakkokat, valamint a kozmetikai termékeket. Mivel a veszélyes áru szakszerűtlen kezelése személyi sérülésekhez és anyagi károkhoz vezethet, a szállítást is nagy körültekintéssel kell végezni. Az ADR előírási szabályzat a szállítás minden részletére és körülményére kiterjed, ennélfogva a veszélyes áruk szállítását csak profi csapatra szabad, illetve érdemes bízni.

Attól függően, hogy az áru milyen veszélyességi osztályba tartozik, különböző szabályok vonatkoznak a kezelésére, de az ADR áruszállítás minden esetben hatósági engedélyekhez van kötve. A gépjárművezetőknek ADR küldeménydarabos tanfolyamot kell végezniük, a szállításhoz alkalmazott kamionokat pedig speciális biztonságtechnikai felszereltséggel kell ellátni. A szakszerűség alapvető elvárás az ADR áruszállítás esetén, a megbízóknak azonban nem csak a balesetek és károk elkerülése miatt érdemes szakmailag felkészült csapatra bízni a munkát. Ha egy ellenőrzés során mulasztásra derül fény, súlyos bírságra lehet számítani, melynek összege attól függ, hogy milyen kockázati kategóriába tartozik az eset. Ilyenkor többnyire a feladó is felelőssé tehető, nem kell azonban bírságok miatt aggódnia annak, aki a veszélyes áruk szállítását szakértőkre bízza.

Cégünk, a Szaki Trans Kft. nagy tapasztalatra tett szert ezen a területen, ezért számíthat a szakértelmünkre, ha veszélyes áruk szállításához keres partnert. Nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy a szállítás szakszerű és biztonságos legyen, emellett természetesen ügyfeleink egyedi igényeit is igyekszünk szem előtt tartani. Ha szeretne többet megtudni tevékenységünkről, kattintson a www.szakitrans.hu címre, és ha meggyőztük, kérje ajánlatunkat a +36-70-450-1404-es telefonszámon vagy az info@szakitrans.hu e-mail címen keresztül!