Gyümölcsfa árak: vajon megéri faiskolából vásárolni?

2023 febr 7. | Vásárlás

A saját termesztésű gyümölcs mindig finomabb, ehhez nem férhet kétség. Éppen ezért döntenek úgy egyre többen, hogy gyümölcsfát nevelnek a saját kertjükben, hogy aztán élvezhessék friss, zamatos termés ízét. De vajon hogyan érdemes ennek nekifogni? Érdemes-e magot ültetni és palántát nevelni vagy jobb egy faiskolához fordulni?

Annak, aki minél kevesebbet szeretne kockáztatni, kétségtelenül megéri felkeresnie egy megbízható faiskolát és onnan vásárolni egy előnevelt, egészséges növényt. Persze, ha nem sajnálja az időt és az energiát, megpróbálkozhat mag keltetésével is, de egy élelmiszerboltban vásárolt gyümölcs magja ritkán hozza meg a várt eredményt, vagyis általában nem ad egészségesen, szépen fejlődő és a későbbiekben jó minőségű gyümölcsöt is hozó növényt.

Egy előnevelt gyümölcsfa ára egyáltalán nem megfizethetetlen, általában néhány ezer forint, viszont cserébe biztos lehet benne, hogy azt kapja, amit vár: pontosan azt a fajtát, amit kinézett, méghozzá tökéletesen „előkészítve”. Egy ilyen növény, ha megfelelő gondoskodást kap, garantáltan finom, zamatos gyümölcsökkel hálálja meg a munkát.

Természetesen fontos, hogy mielőtt belevág a fa vásárlásba, nézzen utána vagy kérdezze meg a faiskolában, hogy a kinézett fajnak milyen szükségletei vannak. A faj kiválasztásánál figyelembe kell venni a talaj- és fényviszonyokat, a jellemző hőmérsékletet, a vízszükségletet, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egyes fajok kifejezetten sok gondoskodást, ápolást igényelnek, míg mások kevésbé szorulnak rendszeres emberi beavatkozásra.

Ha egy szépen termő, egészséges fát szeretne, ami minden elképzelésének megfelel, akkor ne habozzon, kérjen segítséget szakértőktől a kiválasztáshoz és ne sajnálja a gyümölcsfa árát!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, látogasson el a www.baloghfaiskola.hu weboldalra, ahol megtekintheti árlistánkat! Ha pedig további kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a +36-30-300-4953-as telefonszámon vagy a balogh.zoltan19@gmail.com e-mail címen! Munkatársaink szívesen segítenek Önnek mindenben.