Fotós táska kisokos – hogyan válasszunk?

2021 jan 5. | Vásárlás

A fotós felszerelésének fontos része a fotós táska, hiszen ez biztosítja a fényképezőgép és a többi eszköz védelmét. Azonban az ideális táska kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, hiszen hatalmas választék áll belőle rendelkezésre. Az alábbiakban ehhez adunk néhány hasznos tippet.

Elsőként azt érdemes végig gondolni, hogy mi mindent szeretnénk, hogy beleférjen. Csak egy fényképezőgépet vinnénk egy objektívvel? Vagy akár pótgépet, több optikát, rendszervakut is tennénk bele? Van, amikor érdemes lehet a teljes felszerelést magunkkal vinni, ehhez nyilvánvalóan egy nagyobb fotós táska az ideális. Fontos, hogy az objektívek, vakuk külön rekeszekbe kerülhessenek, hogy ne ütődhessenek, ne karcolhassák meg egymást. Mindenképp érdemes lehet még egy olyan kisebb táskát, tokot is vásárolni, ami jóval kisebb és a készüléken kívül csak néhány kiegészítő fér bele.

Sokan nehezen tudnak dönteni arról is, hogy milyen típusú fényképezőgép táskát válasszanak: hátizsákot vagy oldaltáskát? Ebben a kérdésben azt érdemes figyelembe venni, hogy mire szeretnénk felhasználni. Ha kiránduláshoz, túrázáshoz van rá szükség, akkor praktikusabb a hátizsák, mert egyrészt jobb a súlyelosztása, másrészt pedig nem foglalja le a kezünket. Biciklizéshez sokan szeretik az egypántos változatokat, amiket egy mozdulattal maguk elé tudnak venni. Annak viszont, aki városnézéshez, rendezvény- vagy riportfotózáshoz keres fotós táskát, általában jobban beválnak az oldaltáskák, mert a használatukkal könnyen és gyorsan hozzáférhetnek az épp szükséges kiegészítőhöz, illetve jobban szemmel is tarthatják a felszerelésüket, ami például tömegben fontos lehet. Vannak olyan fényképezőgép táskák is, amik rendelkeznek esővédővel. Ezt érdemes figyelembe venni a választás során, mert nagyon praktikus tartozék.

Amennyiben Ön is a tökéletes fotós táska után kutat, kattintson a www.fotostop.hu oldalra, ahol megtekintheti cégünk választékát és néhány perc alatt meg is rendelheti az ideális darabot! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal a +36 82 510 403-as telefonszámon  vagy írjon nekünk az info@fotostop.hu e-mail címre!