Csodás kert tavaszra: ne várjon tovább a díszfa vásárlással!

2023 dec 5. | Vásárlás

A díszfa váráslást nyugodtan lehet télre is időzíteni, hiszen fagymentes időszakban problémamentesen elültethetők a növények.

Egy kertnek rengeteg előnye van, és ezt szerencsére egyre több tulajdonos igyekszik kihasználni. Mi lehetne pihentetőbb, mint a szabad levegőn ücsörögni, olvasni, vagy egyszerűen csak hallgatni a madarakat, figyelni a megannyi kis apró élőlényt a növények között?

Jó tudni azonban, hogy ennek az idilli környezetnek a megteremtése sok munkával jár, és bizony rengeteg növényre is szüksége lesz hozzá. Ráadásul érdemes nem csak virágokat ültetni, hanem nagyobb bokrokat, fákat is, amelyekkel könnyedén madárbaráttá varázsolhatjuk házunk környezetét.

Akár gyümölcsfákat, akár díszfákat ültetünk, biztosak lehetünk benne, hogy a madarak szívesen birtokba veszik majd őket. Sokan azt gondolják, hogy a faültetéssel már elkéstek ilyenkor, azonban ez tévhit: a legtöbb faj szabadgyökeres változata gond nélkül ültethető akár télen is, amikor a levegő hőfoka nem süllyed 3°C alá, és a talaj sincs mélyen átfagyva.

Sőt, a téli ültetésnek megvan az előnye, hogy amikor tavasszal megérkezik a jó idő, a növény egyből gyors ütemben kezdhet fejlődni, hiszen nem akkor lesz kitéve az ültetéssel járó stressznek. A fa elfagyásától nem kell tartani, hiszen télen leáll a nedvkeringés, vagyis ilyenkor nincs, ami elfagyjon – ebből jellemzően tavasszal adódhat gond, amikor a nedvkeringés már beindul, de visszatér a fagy.

A díszfa vásárlással nem muszáj tehát megvárni a tavaszt, a kert nyugodtan alakulhat télen is! Egy kis odafigyeléssel már jövő tavasszal élvezheti a buja, virágos kert látványát.

A Balogh Faiskola életerős, egészséges növényekkel várja az érdeklődőket. Gyümölcsfák, díszfák, hatalmas választékát kínáljuk, nálunk minden kerttulajdonosnak érdemes körülnéznie!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a gyümölcs- vagy díszfa vásárlást iránt, látogasson el a www.baloghfaiskola.hu weboldalra! Ha további kérdése merült fel, keresse bátran munkatársainkat a +36 30/300-4953-as telefonszámon vagy a megrendeles@baloghfaiskola.hu e-mail címen!