BMW bontó vagy utángyártott alkatrész?

2023 jan 30. | Vásárlás

Már hosszú évek óta hű BMW-jéhez, de az utóbbi időben egyre több probléma merül fel kedvenc autójával kapcsolatban? Ha ennek ellenére sem szeretne megszabadulni a régi, jól bevált autótól, döntenie kell, hogy utángyártott alkatrészt vásárol vagy inkább egy BMW bontónak szavaz bizalmat. Nézzük, mi az, amit mindenképpen érdemes átgondolnia a vásárlás előtt!

Magyarországon átlagosan 15 év az autók életkora, és ha Ön sem egy pár éves modellel közlekedik, akkor bizony az új BMW alkatrész vásárlásának lehetősége gyakorlatilag nulla. Az ilyen alkatrészekre egyébként sokat kell várni és olyan csillagászati összeget kérnek el értük, ami keveseknek éri meg. Ha nem új, akkor viszont csak utángyártott vagy bontott lehet az alkatrész, és ez örök dilemmát jelent az autósok körében.

Az utángyártott verzió azoknak kedvez, akik ragaszkodnak az újhoz, még akkor is, ha az nem eredeti BMW alkatrészt jelent. Ám mivel ezeknek az alkatrészeknek az ára töredéke az eredetinek, máris felmerülhet a kérdés, hogy vajon min spóroltak? Akár a gyártástechnológián, akár az alapanyagon, a végeredmény ugyanaz; egy megkérdőjelezhető minőségű alkatrész, amit nem biztos, hogy érdemes megkockáztatni.

Ezzel szemben egy BMW bontó csak eredeti, gyári alkatrészeket forgalmaz, amiknek szintén megfizethető az áruk, viszont nyilvánvalóan nem újak. Az egészen biztos, hogy a bontott alkatrészek között rengeteg olyan van, ami alig futott és sokáig megbízhatóan tud még működni, a probléma, hogy vannak kétes hátterű „zugbontók”, ahol nem csak ilyeneket árulnak. Itt tehát arra kell figyelnie, hogy biztos beszerzési forrást válasszon, akkor minden szempontból nyer.

Ha úgy dönt, hogy Önnek a BMW bontó éri meg jobban, szeretnénk figyelmébe ajánlani cégünket, a Dinamic Kormánymű Kft.-t. A márka specialistáiként minden igényre tudunk megbízható, bontott alkatrészt ajánlani, hiszen a BMW számunka is éppen akkora szerelem, mint az Ön számára. Nézzen szét a www.bmwalkatreszek.hu weboldalon, és forduljon hozzánk bizalommal a +36-20-953-8890-es telefonszámon vagy az info@bmwalkatreszek.hu e-mail címen!