Amit az érdi bőtermő meggyről tudni érdemes

2020 nov 9. | Vásárlás

Ha gyümölcsfa csemeték vásárlására kerül a sor, rengeteg lehetőségből válogathatnak az érdeklődők. A meggy viszonylag megosztó gyümölcsnek számít, hiszen savanykás íze miatt nem mindenki kedveli. Akik viszont szeretik, sokféle formában szívesen fogyasztják, így számukra remek választás a meggyfa. Természetesen ezen belül is több fajta jöhet szóba, és mindegyiknek más jellegzetessége van magát a fát, illetve termését tekintve egyaránt, ezért érdemes körültekintőnek lenni. Az érdi bőtermő meggy gyakran ültetett meggyfa fajta hazánkban, amit elsősorban annak köszönhet, hogy igen korán kezd virágozni, bőven és rendszeresen terem. Az alábbiakban ezt a fajtát mutatjuk be!

Az érdi bőtermő meggy gyümölcsei közepes méretűek, körülbelül 5-6 grammosak, és jellegzetességük, hogy kissé lapítottak. Míg héjuk fényes, kárminpiros színű, addig a húsuk egészen sötétpiros, és kifejezetten lédús. Kellemesen édes-savas, karakteres meggy ízű gyümölcsre számíthat, aki érdi bőtermő meggyfát ültet, a termés tehát kiváló frissen fogyasztva, de mélyhűtésre és feldolgozásra is alkalmas.

Az érdi bőtermő meggyfát középerős növekedés jellemzi, törzsét szétterülő gömb korona díszíti. Jó tudni, hogy a meggy szinte minden talajtípuson jól érzi magát, viszont igényli a napsütést. Ám emellett aki ilyet választ, annak fontos tisztában lennie azzal, hogy a fajta moníliára érzékeny, ami azt jelenti, hogy rendszeresen gondoskodni kell a permetezésről.

Érdekli az érdi bőtermő meggy, és szeretné tudni, hova fordulhat, ha ilyen csemetéket vásárolna? Ha Ön is szívesen választaná ezt a méltán népszerű fajtát, Balogh Zoltán Faiskolájának szakértői szívesen segítenek! Tevékenységünkről mindent megtudhat www.baloghfaiskola.hu weboldalunkon, amennyiben pedig kérdése lenne az érdi bőtermő meggyfa ültetésével, illetve ápolásával kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén! Hívja a +36-30-361-0205-ös telefonszámot vagy írjon üzenetet az ujkigyosiaruda@gmail.com e-mail címre, mindenben számíthat szakmai segítségünkre!