Tisztatéri védőruha és az öltözködési irányelvek

2020 szept 22. | Ipar

A tisztatér fogalma talán ismeretlen azok számára, akik nem érintettek a speciális környezetben történő gyártási folyamatokban, ám ezek végeredményével valamennyien találkozunk mindennapjaink során, gyógyszerek vagy éppen elektronikai eszközök képben. A termékek és gyártási folyamatok színvonalának megőrzése érdekében ügyelni kell arra, hogy még az emberi testről és ruházatról se kerüljön szennyeződés a tisztatérbe, így speciális védőruházat viselésére van szükség. A tisztatéri védőruha tökéletesen betölti funkcióját, ám csak akkor, ha azt az előírásoknak megfelelően viselik, így be kell tartani bizonyos öltözködési irányelveket. Nézzük, mire kell figyelni!

•    Azokat a bőrfelületeket, amiket a tisztatéri védőruha nem fog takarni, meg kell tisztítani öltözés előtt, amihez egy erre a célra gyártott fertőtlenítőt célszerű használni. Az ékszereket le kell venni, vagy olyan helyre rejteni, ahol a ruházat takarni fogja.
•    A nadrág szárát be kell tűrni a csizma szárába, míg a kesztyűnek be kell lógnia a védőruha ujja alá, így takarhatóak el teljesen a bőrfelületek. A hajat és a füleket szintén teljesen el kell fedni, az arc- és szakállvédő használata kötelező.
•    Ügyelni kell arra, hogy öltözés közben a tisztatéri védőruha egyetlen darabja se érintse a talajt. Ha ez mégis megtörténik, esetleg az anyag elszakad öltözés közben, a folyamatot elölről kell kezdeni.

Amennyiben az Ön szakterületén sem mellőzhető a tisztatéri védőruha viselése, ismerje meg a Bardusch-Bértextília Kft. szolgáltatását! Mi teljes körű segítséget nyújtunk ügyfeleinknek, ugyanis vállaljuk az egyedi igényeknek megfelelő tisztatéri védőruha beszerzését, raktározását, a szennyes begyűjtését, a ruhák tisztítását és esetleges javítását, majd visszaszállítását. Ha szeretné megismerni a részleteket, látogasson el www.bardusch.com weboldalunkra, és amennyiben igénybe venné szolgáltatásunkat vagy kérdése lenne, lépjen velünk kapcsolatba! Várjuk megkeresését tisztatéri védőruha kapcsán is a +36-96-566-290-es telefonszámon, valamint az info@bardusch.hu e-mail címen!