Szakmaspecifikus létrák: mindenkinek másra van szüksége

2020 júl 27. | Ipar

Minden szakma egyedi követelményeket támaszt azok felé, akik az adott területen szeretnének elhelyezkedni. Ahogyan eltérő személyes készségekre és szakmai tudásra van szükség a különféle munkakörök betöltéséhez, úgy a feladatok ellátásához szükséges eszközök is mások. Számos olyan szakma van, aminek szerves részét képezi a magasban történő munkavégzés. Ezek alapvető eszköze a létra, de nem zárhatjuk le ennyivel, hiszen alkalmazkodni kell a speciális körülményekhez, így valamennyi ilyen terület szakmaspecifikus létra használatát igényli. A felhasználási területnek megfelelően kialakított, professzionális létrák között többek között olyan típusok szerepelnek, mint a tetőlétrák, a póznalétrák vagy a tartálykocsi létrák. Mit érdemes tudni ezekről az eszközökről?

•    Az ideális tetőlétrák valamennyi gyakran alkalmazott tetőrendszerhez, fedéshez és meredekséghez alkalmazkodnak. A magabiztos használatot a stabil alumíniumprofil, valamint a többszörösen rögzített, erőteljes bordázással ellátott fokok teszik lehetővé, míg a tető épségének megőrzéséről a tetőfedés szintje és a létrafokok közötti nagy távolság gondoskodik.
•    A póznalétrákon belül két elterjedt típus különböztethető meg. A függő változat horganyzott acél akasztókampókkal és karabineres biztosító láncokkal van ellátva a biztos használat érdekében. Az egyágú modell ennél összetettebb, a helyszínen a létralábra rátehetők és a póznára rögzíthetők a létraelemek, így épül fel a szerkezet, mely integrált leesés elleni védelemmel van ellátva.
•    A rugalmasan használható tartálykocsi létra dobogóval van felszerelve, mely R 13 csúszásbiztonságú járóráccsal, kétoldali kapaszkodóval, valamint láb- és bokaléccel készül a biztonságos használat érdekében, míg a rugalmas használatért a kerekekkel ellátott futómű felel. A létra magasságállítású, a dobogó 2,97 -és 4,30 m. között állítható, így többfajta feladatra is alkalmas.  Az eszközök igény szerint többféle futóműkialakítással is elérhetőek.

Önnek melyik típusra van szüksége a biztonságos munkavégzéshez? Ha szeretné megbízható forrásból beszerezni a szükséges eszközöket, a Gutfix Kft. tudja a megoldást, hiszen termékkínálatunkban többféle szakmaspecifikus létra kapott helyet. A részletes termékleírásokat megtalálja www.gutfix.hu weboldalunkon, és ha kérdései vannak a tetőlétrák, a póznalétrák, a tartálykocsi létrák vagy egyéb lehetőségek kapcsán, várjuk megkeresését a +36-209-320-897-es telefonszámon vagy az info@gutfix.hu e-mail címen!