Mérőműszerek kalibrálása megbízható módon, rövid idő alatt

2020 nov 26. | Ipar

A pontos mérés elengedhetetlen feltétele annak, hogy minőséget tekintve kifogástalan eredmény szülessen. Ennek érdekében fontos a mérőeszközök működésének rendszeres ellenőrzése. A mérőműszerek kalibrálásának célja, hogy biztos legyen a pontos értékekben.

Számos munkaterületen van szükség mérőműszerek alkalmazására, amelyek lehetővé teszik a precíz, hatékony, gördülékeny munkavégzést. Ha megvásárol egy műszert, az alkalmasságára nem elegendő a beszerzéskor gondolni. Lényeges, hogy később is pontosan tudjon mérni, ezért nélkülözhetetlen az időközönkénti ellenőrzés. Erre a célra szolgál a mérőműszerek kalibrálása, ami egy mennyiségi összehasonlítás. Speciális laborfeltételek között zajlik a mérések sorozata, szakemberek megállapítják, hogy az adott eszközök mérési értékmutatása az elvárt tűrési tartományon belül helyezkednek-e el. A kalibrálást dokumentált, reprodukálható eljárások alapján végzik a szakemberek. A mérőműszerek kalibrálását követően kalibrálási bizonyítványt vehet át, amely igazolja a mérés pontosságát. Nem érdemes a mérőműszerek kalibrálását halogatni, ugyanis a pontatlan értékek miatt komoly problémák merülhetnek fel a munkafolyamatok során.

Ha megbízható segítségre van szüksége a mérőműszerek üzemi alkalmazásánál, vagy szeretné az ipari berendezéseit fejleszteni, vegye igénybe a Flow-Cont Kft. szolgáltatását! Több, mint 20 éve eredményesen működő cégünk kalibráló laboratóriumot is működtet, így jól felszerelt környezetben vállaljuk a mérőműszerek kalibrálását. Amennyiben automatizáláson gondolkodik, vagy egyedi gyártmányhoz szeretne hozzájutni, szintén érdemes hozzánk fordulni. Bővebb információért keresse fel a www.flowcont.hu internetes oldalunkat!

Fordítson nagy figyelmet a munkaeszközök megfelelő működtetésére! Ellenőrizze rendszeresen a készülékek pontosságát, és ha szükség van a mérőműszerek kalibrálására, ne halogassa a feladat elvégzését! Lépjen velünk kapcsolatba a 06-1-4650802-es telefonszámon, vagy küldjön üzenetet az info@flowcont.hu e-mail címünkre!