Kivitelező biztosítás az ügyfelek és a szakemberek elégedettségéért

2023 aug 22. | Ipar

Egyéni igényeknek megfelelő épületek kivitelezésével foglalkozik? Igyekszik a munkáját precízen végezni, a határidőket minden esetben betartani? Fontos, hogy gondoljon a kockázatokra is, ezért elengedhetetlen a kivitelező biztosítás megkötése.

A lakóházakat, valamint más típusú épületeket tervező és kivitelező szakemberek igyekeznek felelősségteljesen, a legmagasabb elvárásoknak megfelelően tevékenykedni. Ennek ellenére akaratlanul is okozhatóak olyan károk, amelyek rendezése tönkreteheti akár az egész vállalkozást. Ennek elkerülése érdekében fontos az előre nem látható körülményekre, károkozásokra felkészülni.

Erre a célra szolgál a felelősségbiztosítás, ami leveszi a terhet a kárt okozó válláról. Tervezői és kivitelezői oldalról egyaránt körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, ezért elengedhetetlen a megfelelő szerződés megkötése.

A kivitelező biztosításon belül fedezve van az építőipari kivitelezési, a felelős műszaki vezetői, valamint az alvállalkozói tevékenység is. Számos esetben téríti a károkat a biztosító, amiről bármikor olvashat online.

Az építési hatóság ellenőrzi, hogy a szakember rendelkezik-e kötelező felelősségbiztosítással, ez ugyanis előírás a munkálatok megkezdése előtt. Ennek megléte a kivitelező és az ügyfelek érdeke is, hiszen bármilyen probléma merül fel, nem okozhat gondot a kártérítés.

Minden fővállalkozó kivitelező, építész, és más szakági tervező alapvető feladata a kivitelező biztosítás megkötése. Lehetőség van egy, vagy akár több projektre is aláírni, ami lehetővé teszi a nyugodt munkavégzést, gondoskodik az anyagi biztonságról váratlan problémák esetén is.

Tegyen eleget az előírásoknak, és gondoskodjon a nyugodt munkavégzésről a megfelelő biztosítás megkötésével! Kényelmesen és gyorsan intézheti a teendőket, ha igénybe veszi cégünk, a Hungarorisk Kft. szolgáltatását.

Minden fontos információt megtudhat a kivitelező biztosítással, és más megoldásokkal kapcsolatban is a www.mernokbiztositas.hu weboldalon. Kérje a segítségünket a 06-1-4540308-as telefonszámon, vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!