Járatos zártszelvények, és amit a vásárlás előtt tudni érdemes

2021 jún 29. | Ipar

Az építőiparban és a gépiparban egyaránt gyakran megfogalmazódó követelmény az alkalmazott elemekkel kapcsolatban a stabilitás, az aránylag kis súly, valamint a könnyű alakíthatóság. Ilyen összetett szempontoknak kevés elem tud megfelelni, de a zártszelvények pontosan ezt nyújtják a szakembereknek. Ezek kifejezetten könnyűek, ami annak köszönhető, hogy üregesek, ugyanakkor nagy szilárdsággal bírnak, vagyis megbízható megoldásként szolgálnak. Méretre szabhatóak és egyszerűen megmunkálhatóak, hegeszthetőek, fúrhatóak, a zártszelvényekkel tehát tökéletesen igazodni lehet a felmerülő igényekhez.

A méret, az anyagösszetétel és a profilkialakítás egyaránt fontos szempont, ha ilyen elemek vásárlására kerül sor. Nézzük, mit érdemes tudni a kereskedelmi forgalomban kapható, járatos zártszelvények tulajdonságairól, és mire ajánlott figyelni!

A járatos zártszelvények 6 méteres szálhosszban érhetőek el, falvastagságuk pedig 1.5 millimétertől 4 milliméterig terjed. A falvastagság növelésével fokozható a stabilitás, ugyanakkor ezzel együtt a súly is emelkedik, ezért alaposan meg kell fontolni, hogy melyik jelenti a legjobb választást. A járatos zártszelvények alapanyaga rendszerint acél, ezen belül pedig ajánlott rozsdamentes típus mellett dönteni, hiszen csak ezek képesek ellenállni a nedvességnek. Négyzet és téglalap profilú elemek egyaránt elérhetőek a járatos zártszelvények között, a választást elsősorban a környezet sajátosságai befolyásolják.

Ha olyan elemeket keres munkájához, amik jól bírják az intenzív terhelést, ugyanakkor súlyukkal a lehető legkevésbé terhelik a szerkezetet, ismerkedjen meg a járatos zártszelvények további lehetőségeivel! A Betonacél Szerelő Kft. szakértő csapata rendelkezésére áll, hogy olyan elemeket használjon munkája során, amik minden szempontból képesek eleget tenni a követelményeknek! Látogasson el a www.betonacelszerelo.hu weboldalra, és járatos zártszelvények kapcsán is keressen minket bizalommal a +36-30-391-8914-es telefonszámon vagy a zita.ujhelyi@betonacelszerelo.hu e-mail címen!