A rozsdamentes pácolás szerepéről bővebben

2024 febr 2. | Ipar

A rozsdamentes acél felhasználása során gyakran esik át valamilyen megmunkáláson. Ilyen folyamat lehet például a hegesztés, élhajlítás vagy a lézervágás. Egyesek nem is sejtik, hogy ezek a műveletek nagy mértékben rontják az anyag ellenállóképességét a korrózióval szemben.

A mechanikus megmunkálás miatt megváltozik a rozsdamentes acél szerkezete, továbbá szennyeződés érheti, amelyek mind rontják a kedvező tulajdonságát.

Amennyiben ezen munkadarabok, alkatrészek nem esnek át utókezelésen, úgy sajnos számítani lehet arra, hogy idő előtt tönkremennek, mert nem tudják felvenni a harcot a korrózióval.

A rozsdamentes pácolás segít a minőségromlás megakadályozásában

A rozsdamentes pácolás kedvező eljárás ahhoz, hogy a mechanikus megmunkálás után az anyag visszakapja kedvező tulajdonságát.

Az utókezelésen átesett rozsdamentes acél újra ellenálló lesz a korrózióval szemben, és még esztétikailag is kifogástalan lesz. Fémes, dekoratív megjelenése fontos szerepet tölt be abban, hogy az anyagból minden szempontból kifogástalan termék készüljön.

A rozsdamentes pácolásról nem érdemes megfeledkezni, mert így nem mehetnek idő előtt tönkre a munkadarabok, alkatrészek, így csalódást sem lehet okozni a vásárlóknak.

A szakszerű kivitelezés rengeteget számít a pácolásnál

Nagyon fontos, hogy a rozsdamentes pácolás a legszigorúbb szakmai kritériumok szerint történjen, mert csak így tudja majd az anyag visszanyerni a korrózióállóságát. Oda kell figyelni a használt kezelőanyagokra, körülményekre, így pedig valóban lesz haszna a műveletnek.

A szakszerű, elvárásoknak megfelelő kivitelezésért forduljon bizalommal a KORROFOB Felületvédelmi és Kereskedelmi Kft.-hoz! Ügyfeleinknek a legjobb megoldásokat kínáljuk, garantáljuk, hogy elégedett lesz a végeredménnyel.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat szolgáltatásainkról, amit a www.korrofob.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, keressen bennünket telefonon a +36-26-326-917-es vagy +36-30-156-2867-es számok valamelyikén! E-mailen is felveheti velünk a kapcsolatot, az info@korrofob.hu címen.