Olasz szárított élesztő a pizzakészítés tökéletesítéséhez

2022 szept 6. | Gasztronómia

Olasz szárított élesztő használatával bárki tökélyre fejlesztheti az otthoni pizzakészítést, hiszen a kelesztés gyerekjáték, a végeredmény pedig ínycsiklandozó lesz. A méltán híres itáliai finomság eredeti olasz alapanyagokkal a legjobb, válassza Ön is a Caputo élesztőt!

Kevés olyan étel van, amivel lehetetlen mellélőni, ha vendégeket várunk, ám az ezerarcú pizza határozottan ezek közé tartozik. A feltéteket illetően csak a fantázia szabhat határt, így garantáltan minden ízlésre van megfelelő variáció, sőt, ma már az ételallergia sem lehet akadály, laktózmentes, gluténmentes változatban is készülhet pizza. Bár kaphatóak előre elkészített, gyorsfagyasztott pizzalapok, a legjobb mégiscsak az, ha maga a tészta is házi készítésű. Sokaknak vannak aggályai a kelesztéssel kapcsolatban, a Caputo szárított pizza élesztő azonban segít eloszlatni őket, ennek az alapanyagnak ott helye minden pizzarajongó konyhájában.

Hazánkban alapvetően a friss élesztő terjedt el, számos más országhoz hasonlóan azonban Itáliában is a szárított változatot részesítik előnyben. Tény, hogy mindkettővel lehet elkövetni kisebb-nagyobb bakikat, a Caputo szárított pizza élesztő azonban ezzel együtt is sokkal praktikusabb, mint a friss. A szárított verzióval is ugyanúgy kell dolgozni, mint a frissel, azzal a különbséggel, nem kell felfuttatni, egyszerűen csak el kell keverni a liszttel. Ezzel elkerülhető a kelesztés legkritikusabb pontja, mindössze azzal kell számolni, hogy szárított pizza élesztő használatával valamivel hosszabb időt vesz igénybe a kelesztés. Ez ugyanis lassabban fejti ki a hatását, ugyanakkor folyamatosan „dolgozik” a tésztában, így a frisshez képest sokkal megbízhatóbb megoldást jelent. A szárított pizza élesztő mellett szól mindemellett az is, hogy hónapokig megőrzi minőségét, a Caputo terméke pedig ráadásul a tárolást is megkönnyíti, hiszen kompakt, jól zárható csomagolásban kapható.

Pizzakészítéshez válassza Ön is az eredeti olasz szárított élesztőt, és meglátja, hogy a siker nem marad el! Caputo élesztő a Culinaria Italia webáruházában is kapható, a www.olaszbolt.hu címen megrendelheti, de akár személyesen is ellátogathat a Mammut Bevásárlóközpontban lévő üzletünkbe. Termékeinkkel kapcsolatban felmerülő kérdéseit szívesen megválaszoljuk, hívja a +36-30-348-1110-es telefonszámot vagy írjon üzenetet az info@olaszbolt.hu e-mail címre!