A gőzcsöves kemencék előnyei

2022 febr 22. | Gasztronómia

Pékségekben, cukrászatokban rendkívül népszerűek a gőzcsöves kemencék. Ez nem véletlen, hiszen számtalan előnyük van, amiket érdemes kihasználni az ipari termelés folyamán. Az alábbiakban a gőzcsöves kemencék előnyeit mutatjuk be részletesebben.

A berendezések népszerűségének egyik titka a nagyon jó hőtároló képesség. Ennek köszönhetően, a felfűtés után szinte alig fogyasztanak, csekély a hőveszteségük, így rendkívül gazdaságos a használatuk. Az ipari termelés során ez akár jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet. A gőzcsöves kemencék egyenletesen sütnek mindenhol és ez az idő előrehaladtával sem változik. Más típusú kemencéknél gyakran tapasztalni, hogy idővel egyre kevésé tudnak egyenletesen sütni, így a termékek egyik fele sültebb lesz. A gőzcsöves kemencék esetében nem kell ilyen jelenségtől tartani. Fontos, hogy az ilyen típusú berendezések karbantartási költsége is alacsony, illetve ritkán van szükség javításra. A gépek megbízhatóan működnek hosszú éveken át, még akár egész napos használat esetén is. A gőzcsöves kemencék további előnye a könnyű kezelhetőség, pár perc alatt megtanulható minden beállítás. A strapabíró üvegajtóknak köszönhetően a termékek állapota a sütés során mindvégig ellenőrizhető, felügyelhető. Mivel a sütés sugárzó hővel történik, nem kell tartani a légkeveréses kemencéknél gyakran tapasztalható kiszáradástól. A gőzcsöves kemencék alkalmasak folyamatos üzemű ipari használatra, felépítésük robusztus, ugyanakkor elegáns, mutatós megjelenésűek.

Cégünk, a Gastro Baking Kft., régóta foglalkozik gőzcsöves és pellet kemencék forgalmazásával, így nagy tapasztalattal rendelkezünk velük kapcsolatban. Érdemes hozzánk fordulnia, ha modernizálni szeretné meglévő pékségét, esetleg új üzemét szeretné felszerelni korszerű eszközökkel.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, látogasson el honlapunkra, a www.sutoiparigepek.hu oldalra, ahol megtekintheti termékeinket! Ha pedig további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 70 324 3566-os telefonszámon vagy a gastrobaking@gmail.com e-mail címen!