Síléc élezés a sporteszköz hosszabb élettartamáért

2021 jan 11. | Felújítás

Szeretne nagyszerű élményekkel gazdagodni a havas lejtőkön? Igyekszik a sporteszközét megfelelően óvni, hiszen hosszú időn keresztül számít rá? A helyes használat, és a hosszabb élettartam érdekében nem szabad megfeledkezni a síléc élezésről. Bízza szakemberre a feladatot, így sok időt, energiát takaríthat meg, és teljes mértékben elégedett lehet az eredménnyel!

A téli hónapokban is van lehetőség a szabadtéri sportok űzésére, nagyon sokan választják a síelést. Szórakoztató tevékenységről van szó, miközben gyönyörű tájak csodálhatók meg, azonban veszélyes is lehet, ha nem figyel néhány fontos dologra. Nélkülözhetetlen a kiváló minőségű felszerelés, nem maradhat el a síléc élezés. Vannak, akik nem tudják, mennyire fontos ez a feladat, és előfordul az is, hogy valaki megfeledkezik róla. A síléc hasonlítható a késhez is, ami ha nem vág, akkor sok időbe és erőfeszítésbe kerül a termékek darabolása. Ha nem kerül sor a síléc élezésre, azt veheti észre, hogy az Ön mellett haladó emberek könnyedén mennek, a saját léce pedig tapad a hóban, jeges pályán pedig kicsúszik Ön alól. Balesethez vezethet, ha a síléc élezését kihagyja, ezért szezononként elengedhetetlen az ellenőrzés, a szakszerű karbantartás. Ha beviszi a léceket egy szervizbe, ott alaposan átvizsgálják, a legjobb eszközökkel és anyagokkal elvégzik a síléc élezést. A kötések beállítása is lényeges, amit a testsúlya és a tudása szerint kell megtenni. Ennek hiányában könnyen kikapcsolódhatnak menet közben, ami miatt nagyobb a baleset bekövetkezésének esélye. Jó, ha tudja, hogy a waxnak a síléc talpában kell lennie, nem csak rajta, ami védi a talpat a hosszú időn keresztül történő tárolásnál is. Ha a síelés során kővel ütközik, vagy ezen keresztül csúszik át, esetleg műhó áll rendelkezésre, hamarabb lekopik a wax a lécekről, amit tanácsos minél hamarabb pótolni.

Fordítson nagy figyelmet a sífelszerelése állapotára annak érdekében, hogy jobbnál jobb élményekkel gazdagodjon, és elkerülje a balesetet! Bízza a síléc élezést Tottisí Síkölcsönző és Szervizünk szakembereire! Korszerű eszközökkel és anyagokkal, több éves tapasztalattal vállaljuk a karbantartást. Amennyiben pedig szüksége van sílécre, védőfelszerelésre a sportoláshoz, nálunk lehetősége van kedvező áron bérelni. Tudjon meg többet a szolgáltatásunkról a www.sikolcsonzo-szentendre.hu weboldalon, kérdéseivel pedig keressen bennünket a 06-30-2103526-os telefonszámon!