Napelem rendszer árak – mire érdemes figyelni?

2022 febr 7. | Felújítás

Napjainkban szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy kihasználják a számtalan előnyt, amit a megújuló energiaforrások biztosítanak, és napelemekkel egészítik ki otthonukat. Ez anyagi, biztonsági és környezetvédelmi szempontból is remek lehetőség, amivel mindenkinek megéri élnie, aki csak teheti. Sajnos sokan vannak, akik az első egy-két árajánlatot látva visszakoznak a napelemes rendszer kiépítésétől, pedig megéri egy kicsit tovább kutakodni, ugyanis a napelemes rendszerek ára sok tényezőtől függ, ezért egyes esetekben igen nagy különségek is lehetnek.

A teljes költséget három fő dolog határozza meg:

– a napelemek ára,

– az inverter ára és

– a napelem telepítés ára.

A legnagyobb költséget az első tényező jelenti, vagyis maguknak a napelemeknek az ára. Szerencsére az utóbbi évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül ez az iparág, és ma már sokkal elérhetőbb kiadást jelent a rendszer beszerzése. Az utóbbi két-három évben ugyan nem volt nagy változás a napelem árak terén, ám a teljesítményükben igen: a régebbi, polikristályos rendszert már szinte mindenhol felváltotta a hatékonyabban és megbízhatóbban működő, monokristályos technológia, aminek köszönhetően az átlagos teljesítmény már 350-400W. Ha 400W feletti teljesítménnyel találkozunk, az megtévesztő lehet, mert ez a „többlet”csak a nagyobb méretű napelemeknek köszönhető, vagyis nem jelent valójában teljesítménynövekedést.

Természetesen, amikor kiválasztjuk a céget, amire a rendszer telepítését bízzuk, a napelemek árán kívül a garanciát és a megbízhatóságot is figyelembe kell venni. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez egy megtérülő beruházás, ami visszahozza a befektetett költséget!

Amennyiben az ideális partnert keresi, ami teljes körű szolgáltatást nyújt, és a napelem telepítés ára is kedvező, jó helyen jár! Látogasson el a www.gershojenergia.com honlapra, ahol bővebb információt talál cégünkről! Ha pontos árajánlatot szeretne kérni vagy kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 30 894 6152-es telefonszámon vagy a napelem@gershojenergia.com e-mail címen!