Műanyag légcsatorna: minden tekintetben korszerű

2023 aug 25. | Felújítás

A műanyag légcsatornák és a hagyományos, fém légcsatornák csatája az előbbiek javára látszik eldőlni, és ez nem véletlen!

Az épületgépészet területén az innováció ugyanolyan lendülettel zajlik, mint máshol; új anyagok jelennek meg előtte még nem látott területeken, és leváltják a régieket. A műanyagokra sokan tekintenek kvázi ősellenségként, holott helyesen alkalmazva olyan előnyöket kínálnak, amilyeneket a korábban használt anyagok nem lennének képesek.

A szellőzőrendszerek napjainkban egyre többször készülnek műanyag légcsatornák felhasználásával, ami a műanyagok számtalan jó tulajdonságának köszönhető.

A műanyag légcsatornák előnyei

műanyag légcsatornaA műanyag légcsatornák kis súlyúak, ami nem csak a szállítást, de a telepítést is leegyszerűsíti, így kevésbé terhelik meg az épület szerkezetét és az épületgépészeti rendszert. Emellett nem hajlamosak a korrózióra sem, azaz az élettartamuk hosszabb és a karbantartási igényük is alacsonyabb.

További előny, hogy a hagyományos, fém csövekhez képest magasabb szintű hangszigetelést biztosítanak, ami csökkenti a zajszennyezést. A beépítés során könnyen alakíthatóak és vághatóak, ami lehetővé teszi, hogy a legoptimálisabban, a különböző épületstruktúrákhoz és elrendezésekhez alkalmazkodva történhessen meg a légtechnikai rendszer kiépítése.

Azonban talán a legfontosabb előny, hogy a műanyag légcsatornát tükörsima felületén nem tapadnak meg a szennyeződések, aminek eredményeképp a levegőminőség jobb, higiénikusabb, a tisztítás és karbantartás pedig lényegesen egyszerűbb.

műanyag légcsatornaCégünk, a Hungaro Air Matik Kft. kínálatában többek között a műanyag légcsatornák is megtalálhatóak. Tőlünk Ön is egyszerűen és gyorsan rendelheti meg a szellőztetőrendszer kiépítéséhez szükséges műanyag légcsatornákat. Bővebb információért látogassa meg a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető honlapunkat!

Amennyiben kérdése lenne a műanyag légcsatornákkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!