Földmunka Budapesten kerti tavak alapjának kiásásához

2023 aug 16. | Felújítás

A kerti tavakhoz, fürdő tavakhoz szükséges földmunka Budapesten magas szakmai színvonalon elérhető. Segítünk az első lépésekben, megalapozzuk az új tavat!

Kézzel vagy géppel történjen az ásás?

A kerti tavacskák és a komolyabb, akár fürdésre is alkalmas tavak kivitelezésének fontos fázisa a tó alapjának kialakítása. Az alapásáshoz ki kell jelölni a tó pontos helyét és kézi vagy gépi földmunkával kiásni a megfelelő mélységű és kiterjedésű alapot. Ez lesz a majdani tó területe, így ragaszkodni kell a precíz kivitelezéshez.

Mitől függ, hogy kézzel vagy géppel készül el a tó alapja? Természetesen a méret elsődleges tényező. Egy kisebb tavacskához elegendő egy vagy két ember következetes munkája ásóval, ami rövid idő alatt el is készül.  Kisebb tónál a kézi ásás költséghatékonyabb. A nagyobb területhez alkalmasabb a gépek erejét bevetni.

Bizonyos esetekben csak a kézi földmunka jöhet szóba, ha alapásás a feladat. Ez a helyzet, ha a majdani tó helye olyan környezetben van, amit nehezen vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni egy kotrógéppel.

Kis földmunka géppel ásni

Általánosságban elmondható, hogy azokhoz a tavakhoz, ahol 5-10 köbméter a tervezett méret, gépre van szükség. A helyszínhez méreten kisebb és nagyobb földmunka gépek is szóba jöhetnek az ásáshoz és a föld elhordásához. Kisebb géppel könnyebb közlekedni szűkebb helyeken, burkolatokon, a fordulás sem kihívás vele.

A gumiláncos mini-kotró például egy ilyen, praktikus földmunkagép, ami rombolás nélkül tud áthaladni minden útvonalon. Precízen irányítható, nem végez félmunkát és időt, energiát, pénzt lehet vele spórolni, mert nem kell kézi ásásra vagy drágább, nagyobb gépekre hagyatkozni.

A cégünk széles mozgástérrel rendelkezik, ha földmunkáról van szó. A tapasztalatunk kiterjed tavak, medencék, parkolók, épületek kivitelezéséhez megelőző munkálatok elvégzésére. A precíz, határidőre elkészített földmunkák megrendeléséhez a honlapunkon, a www.bohmerkft.hu webcímen találja meg az elérhetőségeinket: bohmerkft2002@gmail.com, 06-28-559-495.