A trágyakezelés gépei és eszközei korszerűsítéséről röviden

2020 nov 27. | Felújítás

trágyakezelés gépei és eszközei meghatározzák az állattartó telep működését, ezért időről időre célszerű felülvizsgálni a technológiai hátteret. A korszerűsítés érdekében pontosan fel kell mérni az aktuális állapotot, ezt követően lehet kidolgozni az új rendszert, melynek keretein belül újításokat lehet bevezetni a módszerek, valamint a trágyakezelés gépei és eszközei terén is. A tervezésnél minden folyamatot analizálni kell, így lehet tökéletesíteni a technológiát. Melyek a trágyakezelés gépei és eszközei, amikre nagy hangsúlyt kell fektetni?

A trágyakeverők a hígtrágya homogenizálásban játszanak szerepet, ami kiemelten fontos a további munkafolyamatok hatékonyságát tekintve. Célszerű trágyabontó oltóanyagot is alkalmazni, ami az eredményes homogenizálás által javítja az az üzemeltetési körülményeket és a környezeti hatásokat. A trágyaszeparátorok a sűrű- és hígfázis szétválasztását szolgálják, a berendezés típusa jelentősen befolyásolja a hatékonyságot, így körültekintően kell választani. A jól megválasztott trágyaszivattyúk gazdaságosan végzik a hígtrágya szállítását a rendszerben, ebből daraboló, öntisztuló, adaptív járókerékkel felszerelt változatot ajánlott használni. A trágyakezelés gépei és eszközei azonban itt még nem érnek véget, hiszen ezután következik a kijuttatás.

A hígtrágya kijuttatása történhet önfelszívó tartálykocsival, valamint trágyaöntöző berendezéssel. Tartálykocsiból olyanra van szükség, ami jól bírja az intenzív igénybevételt, valamint a pontos célnak megfelelően kell kiválasztani a kijuttató adaptereket. A trágyaöntöző berendezés egy erőgép és egy öntözőszivattyú összehangolt működését jelenti, itt az öntözőgéphez lehet rögzíteni a kijuttató adaptereket. Az egyenletes terítés és a tápanyagveszteség minimalizálása érdekében mindkét esetben célszerű magasabb műszaki színvonalú adapterek mellett dönteni.

Úgy érzi, érdemes lenne korszerűsíteni állattartó telepén a trágyakezelés gépeit és eszközeit? A Promanure Kft. szakértőre számíthat a fejlesztésben! Amennyiben szeretné megtudni, hogyan tudjuk támogatni a munkafolyamatok optimalizálásában, látogasson el www.promanure.hu weboldalunkra! Honlapunkon tájékozódhat az általunk javasolt megoldásokról, de fontos kiemelni, hogy a trágyakezelés gépei és eszközei terén mindig az egyedi igényeknek megfelelően kell változtatásokat eszközölni. Kérdéseit tegye fel bátran a +36-20-934-4615-ös telefonszámon vagy az i.bukkosi@gmail.com e-mail címen!