Személyiség modell az egyéni önfejlesztéshez

2023 máj 17. | Egészség

Szeret emberekkel foglalkozni? Igyekszik a tudását az önismeret területén bővíteni? Szabó Margit kézirata tömören, lényegre törően mutatja be a személyiség modellt.

Világunk az utóbbi évtizedekben rengeteget változott. Az embereknek egyre kevesebb idejük marad az önfejlesztésre, pedig a legjobb eredmények eléréséhez ez fontos lenne. Az anyagi javak megteremtése rengeteg időt igényel, így nehéz a kikapcsolódásra, a tanulásra, az informálódásra szabad perceket találni.

Az egészséges élet feltétele az önismeret, és mivel mindenki szeretne kiegyensúlyozottabban élni, ezért fontos az önképzés. A személyiség modell megismerésével szélesítheti a látókörét, jobban megértheti az emberek viselkedését, és ezáltal választ kaphat néhány kérdésre.

A személyiség fejlődését sok tényező befolyásolja. A gyermekek a szüleiktől kapják a mintát, amit feltétel nélkül elfogadnak. A felnőtteknek óriási a felelőssége, mivel példaként szolgálnak a gyermekeknek.

Az iskolai beilleszkedés könnyebb, ha a diák egy nyugodt környezetből indul el az új közösségbe. Felnőttként fontos, hogy reális képet lásson önmagáról, és megfelelően viszonyuljon az embertársaihoz. A párkapcsolat, a munkahely, és más közösségi élet területén mindenki jobban érzi magát, ha ismeri az emberek viselkedésének okait, jellemzőit.

Az önképzésnek sok módja van, többek között a szakirodalmak, a különböző publikációk olvasása.

Szabó Margit kézirata ábrákkal könnyíti a megértést, és példákkal segíti a téma feldolgozását. A személyiség modell megismerésével bővítheti a tudását, és átláthatja az ismeretek összefüggéseit.

Fejlessze az önismeretét, ember és világ ismeretét Szabó Margit kéziratának tanulmányozásával! Olvasson a személyiség modell dimenzióiról a www.szmszm.hu weboldalon, ahol külön-külön megtalálhatja ezeket! Ábrák és részletes leírások várják, amelyek alapján sok kérdésére kaphat választ, ezért érdemes erre időt és figyelmet fordítani. Bármilyen kérdése merül fel, lehetősége van a szabomargit4@gmail.com e-mail címre üzenetet küldeni.