Azonnali betegszállítás: milyen esetekben ne halogassuk?

2022 jan 3. | Egészség

Mindenki tudja, hogyha baleset történt és személyi sérülés is fennáll, akkor nem szabad vacillálni, hanem mielőbb mentőt kell hívni. Vannak azonban kevésbé egyértelmű helyzetek, amikor például már egy ideje fennálló betegség hirtelen rosszabbodik, esetleg egy banálisnak hitt fertőzés válik súlyossá vagy minden előjel nélkül jelentkeznek riasztó tünetek. Az alábbiakban azt mutatjuk be, hogy mikor van szükség azonnali betegszállításra, amikor nem szabad tovább várni a segítségkéréssel, de ennek ellenére mégsem olyan egyértelmű a helyzet.

Sajnos gyakran előfordul például, hogy az emberek nem veszik elég komolyan a kiszáradás veszélyét. Szerencsére az esetek többségében a gyomorrontást vagy ételmérgezést otthon kiheverjük, azonban, ha a hasmenés vagy hányás hosszú ideig fennáll, és a beteg nem tud eleget inni, akkor könnyen kiszáradhat. Fontos, hogy ezt megelőzzük, ezért ilyenkor kiemelt figyelmet kell fordítani a folyadékbevitelre! Súlyos esetben szükségessé válhat az azonnali betegszállítás, ha a tünetek egy-két napon belül nem szűnnek meg vagy a beteg nagyon legyengül az elégtelen folyadék- és táplálékbevitel miatt.

Az azonnali betegszállítás nagyon erős fájdalom esetén is indokolt, ha a szokásos, általában használt fájdalomcsillapítók nem hatnak, esetleg más tünetek is megjelennek. Ezen kívül nem szabad várni, ha nehézlégzés, ájulás történik, esetleg zavartság lép fel, mert ezek a tünetek könnyen jelezhetnek súlyos bajt, ami mindenképpen orvosi ellátást igényel.

Előfordul olyan eset is, amikor egy kisebb sérülés súlyosabbá válik, akár elfertőződés következtében, akár azért, mert nem látható, belső sérülés is keletkezett. Ha ennek jeleit tapasztaltjuk, elkerülhetetlen az azonnali betegszállítás!

Fontos, hogy a fenti esetekben mielőbb igényelje az azonnali betegszállítást, melyet cégünk megfizethető áron végez. Bővebb információért látogasson el a www.betegszallitas.net honlapra, illetve az azonnali betegszállítás igényléséhez keressen minket a +36 30 747 7875-ös telefonszámon vagy a ribarszkijf@gmail.com e-mail címen!