Szakmai felelősségbiztosítás a szakemberek és az ügyfelek védelmében

2023 márc 28. | Cégeknek

A megpályázott beruházáshoz feltétel a felelősségbiztosítás? Szeretné, ha nem csak a mérnök, hanem az alvállalkozók által okozott problémára is vonatkozna a biztosítás? A szakmai felelősségbiztosítás törvényileg előírt, és a szakember, valamint a megrendelő érdekét szolgálja.

Napjainkban egyre több beruházás folyik, nem csak az építőipar területén, hanem más iparágakban is különböző munkálatokat végeznek, amelyek alapja a tervezés. A mérnökök munkája felelősségteljes feladat, mivel a tevékenységükön múlik a későbbi eredmény. A legnagyobb alaposság és pontosság ellenére is előfordulhat hiba, ami komoly gondokat és költségeket jelenthet.

A munkavégzések során alvállalkozókat is foglalkoztatnak, akik szintén hibázhatnak. Ezekre az esetekre nyújt szolgáltatást a szakmai felelősségbiztosítás. Ezt a szerződést minden érintettnek ajánlott megkötni annak érdekében, hogy kár esetén ne a céget terhelje az anyagi felelősségvállalás, hanem a biztosító térítse meg a kár összegét.

Egy megbízás elnyerésének feltétele is lehet, hogy a szakemberek rendelkeznek szakmai felelősségbiztosítással, ami törvényileg is előírt. Gyakran fordulnak elő balesetek a tevékenységek elvégzése közben, ami szintén okozhat személyi sérüléseket és vagyoni károkat.

Az ügyfelek egyre többször igényelnek kártérítést indokolatlanul is, ami miatt külön megoldásra van szükség. Ilyen esetben a jogi eljárások rengeteg költséggel járhatnak. Mindkét fél érdeke a biztosítási védelem.

A szerződés jellemzőit, feltételeit érdemes alaposan megismerni, és olyan szakmai felelősségbiztosítást választani, ami minden fontos szolgáltatást tartalmaz. A tájékoztatást lehet kérni online és személyesen is. Fontos, hogy minden esetlegesen előforduló káreseményre vonatkozzon a szerződés tartalma. A tervezők és a kivitelezők nyugodtabban végezhetik a munkájukat, mivel baj esetén a feltételek szerint fizet a biztosító társaság.

Az ajánlatok közül a legmegfelelőbbet úgy tudja kiválasztani, ha segítséget kér az összehasonlításhoz biztosítási tanácsadótól. Feleljen meg az előírásoknak, és biztosítson fedezetet a hibák anyagi következményeinek vállalásához, a jogi viták lebonyolításának költségeihez!

Ebben segít Önnek cégünk, a Hungarorisk Kft., így egyszerűen, gyorsan, igényeinek megfelelően tudja a biztosítást megkötni. Jusson bővebb információhoz a www.mernokbiztositas.hu weboldalon, és keressen bennünket a 06-1-4540308-as telefonszámon, vagy a  hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!