A nemzetközi fuvarozás szabályairól néhány pontban

2020 dec 22. | Cégeknek

Minden országnak megvan a maga szabályozása a szállítmányozásra vonatkozóan, ám fontos tudni, hogy a nemzetközi fuvarozást illetően külön EU szabályok vannak életben. A közúti szállítmányozás elsődleges eszköze a kamion, melyre szigorú szabályok vonatkoznak, de a járművezetőket érintően is vannak előírások, amiket be kell tartani. Nézzük, mit érdemes tudni a nemzetközi fuvarozás szabályairól!

•    A megnövekedett kamionos forgalomból adódó környezetszennyezés miatt a legfontosabb szabályok egyike a károsanyag kibocsátást érinti. Ennek értelmében kizárólag a szabványnak megfelelő járművel lehet nemzetközi fuvarozást végezni.
•    A kamion raksúlyára és méretére vonatkozóan is vannak előírások. A raksúly 20 és 26 tonna között mozoghat, míg a méreteket tekintve a szélesség maximum 2,5 méter, a magasság pedig maximum 4 méter lehet.
•    A speciális szállítmányok esetében olyan járművekre van szükség, melyek eleget tesznek az előírt műszaki követelményeknek. Egyedi megoldásra van szükség például gyorsan romló készítmények, illetve veszélyes áruk szállítása esetén.
•    A nemzetközi fuvarozást csak megfelelő személyi és szakmai képesítéssel rendelkező sofőr végezheti, de a biztonságos közlekedés érdekében olyan előírásokat is követni kell, mint például a pihenőidő betartása.

Természetesen ennél sokkal többre van szükség ahhoz, hogy a nemzetközi fuvarozás problémamentes legyen, viszont ha a szállítmányozó cég nem tesz eleget ezeknek a feltételeknek, elindulni sem lehet.

Olyan cégre van szüksége, ami a szabályoknak megfelelően teljesíti a feladatokat? A Szaki Trans Kft. profi csapatára számíthat a nemzetközi fuvarozásban! Munkánkat szakszerűen és megbízhatóan végezzük, melynek köszönhetően a szállítmányok mindig épségben, a megbeszélt időben érkeznek a célállomásra. Szolgáltatásainkról és gépjárműparkunkról a www.szakitrans.hu weboldalon tájékozódhat, kérdéseit pedig tegye fel bátran munkatársainknak elérhetőségeink egyikén! Várjuk megkeresését a +36-1-297-4764-es telefonszámon, valamint az info@szakitrans.hu e-mail címen!